ФК "Хасково" ще съди БФС за отказа за лиценз за "А"-групата

ФК "Хасково" ще съди БФС за отказа за лиценз за "А"-групата | StandartNews.com

Хасково. Ръководството на ФК "Хасково 2009" ще обжалва в установения двуседмичен срок решението на лицензионната комисия на БФС, с което клубът не беше лицензиран за участието си в професионалната "А"-група на футболното първенство за следващия сезон.

Управителният съвет на футболния клуб реагира остро във вторник срещу мотивите на лицензионната комисия за отказа, които са липса на стадион и липса на доказателства за наличност на финансови средства, които да стигнат за отбора през целия сезон. Според ръководството на хасковския футболен клуб всички изисквания, които лицензионната комисия е поставила, са били изпълнени от А до Я, община Хасково дори е изпратила писмо, че гарантира финансовата стабилност на отбора. Освен това са събрани около половин милион дарения за участието на футболистите в А-групата от местни фирми. Преди седмица започна и спешният ремонт на градския стадион.

Ако до седмица казусът с лицензирането на ФК на Хасково не се обърне в тяхна полза, от ръководството на управителния съвет заявиха, че ще дадат решението на лицензионната комисия на съд. "Свидетели сме на субективно решение от страна на лицензионната комисия, тъй като дадохме всички гаранции и направихме всичко, което се изискваше от тях, за да имаме отново след 20 години отбор в "А"-група. Няма друг футболен клуб в страната, който да е без стотинка задължения, какъвто е хасковският", каза президентът на ФК "Хасково 2009" Минко Ангелов.

Засега ръководството умува дали ако в крайна сметка футболният клуб не получи лиценз, той ще остане да играе в "А"-групата. "Не виждам никаква разлика дали ще сме в професионалния или аматьорския футбол", коментира Митко Ламбов, член на управителния съвет. Друг от членовете на ръководството пък Красен Ангелов обърна внимание, че в изискванията на лицензионната комисия никъде няма посочено какъв е финансовият параметър, на който един отбор трябва да отговаря, за да има право да бъде в професионалната лига. От управителния съвет на отбора обобщиха решението на лицензентите от БФС като "меко казано обидно и несериозно. Това решение ни пречупва и ще бъде като студен душ не само за футболистите на тима, но и за всички 300 деца от детско-юношеската школа на ФК "Хасково 2009".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай