Феновете бесни: Почивай в мир, "Ливърпул"

Привържениците с остра реакция заради сформирането на Суперлигата

Феновете бесни: Почивай в мир, "Ливърпул" | StandartNews.com

Феновете на "Ливърпул" са меко казано бесни от създаването на европейска Суперлига и участието на любимия им тим в сформирането на новия турнир. В ранните часове на деня стана ясно, че 12 тима, сред които отборите от топ 6 на Висшата лига, са се подписали под учредяването на надпревара, която трябва да засенчи Шампионската лига.

Феновете на "Ливърпул" са разочаровани от американските собственици на клуба, които не се интересуват от футбола, а само от парите, които ще получат от Суперлигата. Затова запалянковците опънаха банери на оградата пред "Анфийлд", а част от фенските фракции дори обявиха, че ще премахнат знамената и плакатите си от легендарната трибуна "КОП".

"Феновете на "Ливърпул" против европейската Суперлига", гласи един от банерите, а на друг можем да прочетем следния текст: "Позор за вас. Почивай в мир, "Ливърпул". 1892-2021".

Говорител на "Spion Kop 1906" заяви, че от групата са се свързали с клубната управа, за да обявят решението си за флаговете и банерите, както и за да анонсират оттеглянето на подкрепата си към "клуб, който поставя финансовата алчност над интегритета на играта".

"Това, което направиха собствениците, е позорно и абсолютно отвратително. Не знаем как се е стигнало дотук без да има консултация с феновете. Те продадоха душите си. Нито един фен на "Ливърпул" не би могъл да одобри тази Суперлига. Би било хубаво да чуем мнението на мениджъра и играчите - нека излязат и застават зад феновете", каза още говорителят групата привърженици, предаде bTV.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай