Федерер ще играе и на олимпиадата в Токио

Маестрото убеден, че трябва да участва на най-големия спортен форум

Федерер ще играе и на олимпиадата в Токио | StandartNews.com

Най-успешният съвременен тенисист Роджър Федерер разкри, че иска да играе и на Олимпийските игри в Токио през 2020 г., които приключват ден след неговия 39-ти рожден ден. Маестрото никога не е печелил златен олимпийски медал на сингъл. Той беше най-близо да го стори през 2012 г., когато отстъпи пред Анди Мъри на финала на Игрите в Лондон.
За Федерер това ще бъде 5-то участие на Олимпийски игри, точно 20 години след дебюта му в Сидни. Заради контузия швейцарецът не успя да играе в Рио през 2016 г.
„През последните няколко седмици, вероятно месец, обсъждахме с моя отбор какво трябва да правя следващото лято след Уимбълдън и преди US Open. В края на краищата моето сърце реши, че аз трябва да играя на Олимпийските игри отново.
Носех знамето на Швейцария два пъти – в Атина и Пекин, спечелих злато и сребро. За мен ще бъде изключително удоволствие да участвам още веднъж, много се вълнувам“. Федерер все пак има златен медал на двойки от олимпийските игри в Пекин 2008 г. в тандем със Стан Вавринка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай