ЕВРО 2020! Втори политически скандал. Атина скочи на Скопие

Причината на тениските на отбора на Северна Македония

ЕВРО 2020! Втори политически скандал. Атина скочи на Скопие | StandartNews.com

Втори политически скандал разтърси Евро 2020. След като Русия протестира срещу фланелките на Украйна, на които полуостров Крим е изобразен като част от Украйна, сега и Атина скочи срещу Скопие заради футболните екипи на играчите от Северна Македония.

Националният футболен отбор на Северна Македония участва в европейското първенство с екип, на който пише „Македония“, а не „Северна Македония“. Това предизвика остра реакция не само сред футболните фенове в Гърция, но доведе до протестна нота от страна на Министерството на външните работи на Атина, предаде БНР.

Министърът на външните работи Никос Дендиас настоя незабавно футболистите на Скопие да спазят Преспанското споразумение. Гръцкият футболен съюз подаде оплакване и до съюза на европейските футболни асоциации УЕФА.

В отговор външният министър на република Северна Македония Буяр Османи заяви пред гръцките медии, че националният футболен отбор не се финансира от държавата и не може ръководството да бъде принудено да промени обозначението на екипите на Северна Македония.

В социалните мрежи гръцките футболни фенове дори настояват да не се излъчват в страната мачовете с участието на отбора на Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай