Експерти: Кобрата не е заплаха за Кличко

Експерти: Кобрата не е заплаха за Кличко | StandartNews.com

София. След страхотния мач на Кубрат Пулев (Кобрата) срещу Тони Томпсън, който превърна българина в официален претендент на Международната боксова федерация (IBF) за двубой с Кличко, световните анализатори коментираха победата му като "неубедителна".

Тази победа е най-големият успех в професионалната кариера на българина, който остава непобеден в 18 мача. Въпреки това обаче експертите са скептични и не виждат заплаха за украинеца Владимир Кличко в лицето на Пулев.

"За да бъдем честни, единственото хубаво от този двубой беше, че няма да видим трети мач между Кличко и Томпсън. Пулев не показа достатъчно, за да убеди широката европейска публика, че ще предложи достатъчно предизвикателства срещу украинеца", коментира Джордан Стодарт от Boxing Observer.

Специалистът отчита дългата пауза на българина, който получи няколко отказа от съперници, като очаква до края на годината той да изиграе още един мач.

"Пулев има добро мислене на ринга, търпелив е, може да се адаптира, но, изглежда, разчита основно на базов десен прав. Опасявам се, че това би било твърде необмислено, ако се изправи срещу Кличко догодина, както се очаква", допълни Стодарт.

Редакторът на badlefthook.com Скот Крайст също не вижда в Пулев боксьора, който ще спре доминацията на шампиона заради скромния му арсенал от удари, показани срещу Томпсън.

"Ще му бъде трудно да направи нещо повече от това да вдигне малко шум около себе си с подгряването на мача. Пулев е добър боксьор, няма никакво съмнение, сред петте най-добри в тежката категория в света. Но игровият му план се върти около една-две комбинации, които едва ли ще му позволят да се доближи до Кличко."

"Пулев залага на своя обхват и обича да атакува от дистанция. Логиката обаче подсказва, че не можеш да спечелиш мач от дистанция срещу Владимир, чиито тежки, стоварващи се удари са най-добрите в категорията, а може би и въобще в спорта", коментира Крайст.

Според него Пулев не е показал "нищо особено" срещу Томпсън и е изглеждал много по-добре при победите си над Александър Димитренко и Александър Устинов. Той отчита и затрудненията в представянето на българина срещу неудобния левичар Томсън, които обаче не биха били проблем срещу играещия с дясна ръка Кличко.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай