Домусчиев: Не съм давал премия на Моци от 350 хил. евро

Домусчиев: Не съм давал премия на Моци от 350 хил. евро | StandartNews.com

София. Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев разкри в ефира на бТВ, че от Ливърпул са гледали ехидно след мача, как с 6 млн. евро бюджет отборът му е в Шампионската лига. При положение, че при тях не им достигали 350 млн. евро и се чудят как да привлекат повече приходи. С Кирил Домусчиев разговаря Крум Савов.

Домусчиев отрече появилата се информация в румънските медии, че премирал Козмин Моци с 350 хил. евро за представянето му в реванша със Стяуа.

"Аз им казах, че това се възможностите на България и нашите възможности. Вечерта на мача, на полувремето когато пак пихме по чаша вино и след това, те бяха много учудени. Казах, в крайна сметка парите не играят", каза собственикът на шампионите.

На въпрос дали 50 секунди за разделили Лудогорец от 500 хил. евро., които се дават при равенство или гредата е разделила тима от 1 млн. за победа, Домусчиев каза: "Това беше мнение на англичаните. Колегите от Ливърпул точно това казаха. "Ако беше влязъл голът на Безяк, мачът беше за Вас. Просто нямаше да можем да се вдигнем. Най-вероятно можеше да отиде и на 2:0". Тук има съдба. Не е въпрос на дузпата, която е свирена или не е свирена за нас, за тях. Просто няколко сантиметра при гредата ни разделиха от победата. Относно парите, никой не се е замислял. Ние не играем за пари вече. Достатъчно пари ни дават от ШЛ, ние играем за престиж."

Относно премията на Моци, бизнесменът обясни: "Не. Това са на румънците някакви техни истории. В Румъния има огромен интерес около футбола, медии,...Голям пазар са. Нормално е да се хвърлят всякакви бомби. Няма как да стане това. При нас има голяма коректност към футболисти и екип. Няма такива колосални изхвърляния. Първо биха повлияли на бюджета на клуба и второ могат да създадат някакво напрежение в съблекалнята. Не съм такъв от този тип хора, които в момент на екстаз да хвърлям някакви пачки. Това не е чалгаджийница."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай