Четвърта световна титла за Германия

Четвърта световна титла за Германия | StandartNews.com

Гьотце покоси Аржентина в продълженията

Германия вдигна четвъртата си световна титла след драма на "Маракана". Златната резерва Марио Гьотце наказа Аржентина за 1:0 с гол във второто продължение, след като двата тима не успяха да си вкарат в редовното време. Бундестима изравни Италия по световни титли и се приближи само на една от Бразилия. Селекционерът Йоаким Льов се закани, че в следващите години отборът му ще обере всички отличия подобно на испанската доминация, която приключи на този Мондиал.

Любопитното е, че трети пореден финал на световно беше решен с продължения. В Германия видяха и знамение. Немецът Тони Мартин взе вчерашния етап от "Тур дьо Франс". Олаф Лудвиг пък би преди 24 години на колоездачното състезание в деня, в който Германия отново посече Аржентина 1:0 във финала в Италия.

Победителите имаха и исторически стимул. Преди срещата те получиха фланелка, подписана от всички живи немски световни шампиони.

Началото беше каръшко за Германия. Сами Кедира беше заявен титуляр, но се контузи и не излезе на терена. Заместникът му Крамер пък беше сменен принудително. Аржентинците играха по-добре през по-голяма част от редовното време, но Меси и Игуаин изпуснаха златни шансове. Хьоведес от съперника пък нацели гредата. В продълженията немците бяха видимо по-свежи. Все пак Паласио изтърва сам срещу Нойер. За да дойде страхотният пас на Шурле към Гьотце, който овладя на гърди и разстреля надеждите на Меси и компания за световна титла.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай