Боян Радев с голям приз от МОК

Боян Радев с голям приз от МОК | StandartNews.com

Бъдете българи и пазете българщината, заръча легендарният борец

Първият двукратен олимпийски шампион на България Боян Радев бе удостоен днес с един от най-престижните призове на Международния олимпийски комитет "Спорт и изкуство". Големият спортист и колекционер получи трофея си лично от президента на БОК Стефка Костадинова. Това стана на емоционална церемония в Националната художествена галерия. На тържеството присъстваха много спортни легенди, олимпийски, световни и европейски шампиони, треньори, деятели, хора на изкуствата, журналисти и близки на наградения. Призът се връчва от МОК на лица и организации със значителен принос към разпространяване на олимпийските идеи и опазване на културното наследство.

"Искам да поздравя един велик българин, велик спортист и велик колекционер на изкуството с поредното високо признание от МОК. Боян е ценител и дарител на предмети на изкуството, съхранил през годините част от националното историческо и художествено богатство на нацията. Наскоро той дари ценна статуетка и на Олимпийския музей в Лозана, свидетел съм как този жест бе високо оценен в световното олимпийско семейство", каза Костадинова.

Радев бе развълнуван и от топлите думи на Бисера Йосифова, директор на Националната художествена галерия. Специално поздравление бе прочетено от името на министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

"Благодаря на всички. Бъдете българи, пазете българщината и се гордейте с България!", заяви развълнуваният Боян Радев. Легендарният борец застана пред камерите, като държеше приза заедно с 9-годишната си внучка Бояна, като й пожела да бъде силна и успяла като него.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай