БОК си осигури нов спонсор

БОК си осигури нов спонсор | StandartNews.com

София. Българският олимпийски комитет (БОК) подписа договор за официално партньорство с търговската верига Lafka.

Контрактът бе парафиран днес от председателя на олимпийския комитет Стефка Костадинова и изпълнителните директори на компанията "Табак Маркет" АД Борис Захариев и Виктор Налбантов. Договорът е за 4 години.

"От името на олимпийския комитет искам да каза едно голямо Благодаря, на новите ни спонсори, защото при тази икономическа криза те доказаха, че обичат спорта и му отдават почит, заяви след подписването на контракта Стефка Костадинова. - Благодарение на спонсори като вас БОК изпълнява стриктно своята програма. Ние не сме на държавен бюджет, а сме обществена организация. Надявам се с тази финансова помощ големи български спортисти, които са в нужда ще бъдат обезпечени, а също така и на деца таланти и на тези 600-700 деца без родители от цяла България на които БОК помага. Обмисляме и при завършване на училище на децата в риск нашия нов спонсор да им дава стипендии за тяхното бъдеще. Идеята ни е в цяла България да правим и турнири за деца в различни видове спорт.

Тази година е много важна за нас, защото имаше зимни олимпийски игри в Сочи, където България си има своя герой Сани Жекова. През лятото предстоят летните младежки олимпийски игри в Китай, където се надявам над 25 млади български спортисти да спечелят квоти и да се представят много добре". На церемонията присъстваха олимпийските шампионки Здравка Йорданова, Ваня Гешева, медалистката от зимни игри Евгения Раданова, зам.министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев. Гости бяха и зам.председателите на БОК Йорданка Благоева и доц. Пенчо Гешев, ректор на НСА. Генералният секретар на БОК Белчо Горанов благодари на двамата изпълнителни директори на "Табак Маркет", че са се отзовали на на апела за помощ от страна на олимпийския комитет и подкрепят по този начин и българския спорт.

"Благодаря за тази изключителна чест. В желанието си да допринесем за съхранението на олимпийските ценности за "Табак Маркет" е огромна радост че става официален спонсор на Българския олимпийски комитет. Ние сме една млада и динамична компания, и се развиваме в изключително конкурентна среда. За това можем да оценим факта, че спорта изгражда състезателя и неговия стремеж към постигане на все по-добри резултати. Държим тези качества да бъдат ценни за все повече българи. Да има повече добри резултати и поводи за национална гордост. Като българска компания искаме и нашите таланти да останат в България, и да работят за това на всяка олимпиада да се вдига българския флаг и да ни вдигат на крака, и да имаме все повече поводи за радост. Сключването на този договор ни дава възможност да подкрепим усилията на Българския олимпийски комитет, за развитието на българския спорт и увеличаване на спортните постижения на нашите таланти. Искаме да благодарим за предоставената ни възможност да бъдем част от успеха на българските олимпийци. Дългосрочното ни партньорство е изключителна чест за нас, заяви Борис Захариев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай