Михайлов: Оставката ми е факт и няма да се гласува

Мишо Касабов май ще води БФС до извънредния конгрес през януари

Михайлов: Оставката ми е факт и няма да се гласува | StandartNews.com

Президентът на Българския футболен съюз в оставка Борислав Михайлов говори пред Sportal.bg един ден преди извънредното заседание на Изпълкома на БФС. Досегашният ръководител заяви, че неговата оставка е факт и няма смисъл да бъде разглеждана от членовете на комитета.

“Оставката ми е факт. Спекулациите трябва да спрат! Това е личен акт. Той не подлежи на гласуване и Изпълкомът няма какво да гласува или не гласува. Вече не съм част от БФС”, каза Михайлов пред Sportal.bg. Изпълкомът е насрочен за днес от 14,00 ч., като не е изключено на него да бъде сменен заради слаби резултати и селекционера на националите Красимир Балъков.
Както е известно Михайлов подаде оставка, малко след като премиерът Бойко Борисов обяви, че заради скандалите по време на евроквалификациите между България и Англия е морално президентът на БФС да си подаде оставката. Днес решението му ще бъде официално представено пред членовете на Изпълнителния комитет. Очакваше се на неговото място да застане вицепрезидента Атанас Фурнаджиев. Той обаче изненадващо снощи също хвърли оставка и призова останалите членове на Изпълкома да направят същото и да насрочат дата за извънреден конгрес. Ако това стане то временно начело на БФС ще застане третия вице Михаил Касабов. Той ще трябва да ръководи футбола ни в следващите 90 дни до извънредния конгрес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай