Багата след титлата: Беше като на война

Багата след титлата: Беше като на война | StandartNews.com

Благой Иванов спечели световната титла в тежка категория на веригата WSOF, след като победи Смелиньо Рама по прякор Принца. Титлата в ММА е втори голям успех за Багата, който през 2008 г. стана световен шампион по самбо. Бойната галавечер се състоя в Едмънтън (Кан).

Българинът бе по-добрият състезател на ринга и определено заслужи отличието си, като спечели окончателно битката със събмишън, минута и 17 секунди след началото на третия рунд. Веднага след успеха нашият боец развя трибагреника и благодари на всички сънародници, които го подкрепяха." България е малка по население държава. Но от родината ми са излезли много велики шампиони. Хора, чиито успехи ще се помнят. Гордея се, че съм българин", каза Благой пред публиката. "Добре се чувствам. Мачът беше като на война. Не беше лесно да взема колана тук. Много добре бях подготвен и това имаше ключова роля в третия рунд. И ми донесе победата. Сега предстои по-трудното. Да защитя пояса", сподели специално за "Стандарт" Иванов.

С тежка аркада, с наранено достойнство от загубата в залата, която се намира само на няколко километра от мястото, където е роден, Рама избухна: "Разочарован съм, че не зарадвах феновете си. Благой е заслужил шампион. Той е най-силният претендент, срещу когото съм се изправял досега".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай