"Атлетико" посвети подвига на майките

"Атлетико" посвети подвига на майките | StandartNews.com

Съблякоха халф от радост на летище "Барахас"

Треньорът на "Атлетико" Диего Симеоне хвърли още една бомба минути след победата над "Челси" с 3:1 насред Лондон, която прати "дюшекчиите" на исторически финал в Шампионската лига срещу "Реал".

За пръв път за титлата ще спорят отбори от един и същ град. "Искам да благодаря на майките на моите момчета, защото те са ги родили с големи топки", изцепи се аржентинецът в края на пресконференцията, докато журналистите вече бяха започнали да се оттеглят от залата. Самият Чоло заслужи овациите на цяла Европа с лекцията, която изнесе на колегата си Жозе Моуриньо. "Велик "Атлетико", Моуриньо е големият губещ. На 10 метра от него с вечният си черен екип бе Симеоне, архитектът на един проект, който вече е на първия ред в европейския футбол", написа "Ел Паис". Симеоне бе на челните страници във Франция, Италия и Германия.

Мадрид преживя втора безсънна нощ. Стотици фенове на "Атлетико" се отправиха към площад "Сибилес", за да празнуват край фонтана "Нептун". Ден по-рано там бе запазена зона за агитката на "Реал". Радостта продължи със събличане на Габи. Халфът бе издебнат от запалянко на летището, който му свали специалната фланелка, с която всички футболисти се бяха облекли в чест на постижението. "Дюшекчиите" 40 години чакаха да стигнат до финала. Пред 1974 г те загубиха от "Байерн" след два мача - 1:1 и 0:4.

Азар и медиите сдъвкаха Жозе

"Челси" не е направен да играе футбол, отсече белгиецът Еден Азар след загубата от "Атлетико". "Добри сме само на контраатаки. Нещо като "Реал" срещу "Байерн"", допълни белгиецът. Този път обаче на Жозе не му мина номера, коментират медиите на Острова. "Тактиката бе успешна на "Анфийлд", срещу "Атлетико" се провали", обявиха "Телеграф. "Шест защитника! За какво?", попита Метро. "Моуриньо и "Челси" паднаха по толкова обиден начин, колкото и Пеп с "Байерн". Особено горчиво е за Моуриньо, който се провали в четвърти полуфинал", отсече "Билд". Жозе не бе пощаден и в родината си. "Тиаго остави Жозе на тъмно", написа "А Бола".

Вратарят Куртоа направи и невъзможното, за да спаси "Атлетико", обяви самият Жозе Моуриньо след мача. "Но трябва да отдадем заслуженото на отбора, който ни отстрани. Истински отбор, който знае как да играе като отбор. Силен в защита и опасен, когато атакува. Дузпата се оказа решаваща. След нея имаше само един отбор на терена", каза още португалецът.

Обявиха Лисабон за нова столица

на Испания. "Ние сме царе на две неща - безработица и футбол. Испания е европейски и световен шампион, а "Реал" и "Атлетико" за на финал в Европа! Имаме си и нова столица - Лисабон, където Мадрид ще се изнесе за 24 май", коментира "Република". "Заслуженият успех на "Реал" и бойкият тим на "Атлетико" донесоха толкова много радост в страната, която е затънала в депресия, а управниците в Брюксел и Мадрид не могат да намерят решение, за да спрат агонията и безработицата. Мадрид обаче е друга работа. Богинята Сибелес се усмихна на града и вик на надежда отекна като горски пожар из цялата страна. В денят за размисъл преди европейските избори крал Хуан Карлос ще облече бялото на "Реал", а синът му принц Фелипе червеното на "Атлетико". Кой ще победи? Никой не знае", продължава изданието.

В Италия: 80 млн. са повече от 400 млн евро

Розовият сън на "Атлетико" струва само 80 млн. евро, обяви италианският сайт "Гол. Медията сравни цената на "дюшекчиите" и на "Челси". "Докато нашите клубове се чудят как да изкарат и да пръснат повече пари, Симеоне показа как се прави с разумни разходи. Без бомбастични трансфери и изхвърляния. "Атлетико" спечели 60 млн. само от Фалкао, но половината останах в касата. Дадоха 1,5 млн. за машината Диего Коща, 2 за Давид Виля и седем за още няколко души. Моуриньо няма какво да се сърди. Този "Челси" струва на Абрамович около 400 млн. Парите обаче не са всичко", пише Гол.

"Реал" скочи срещу грабеж на УЕФА

"Реал" размаха пръст на УЕФА заради решението да бъдат заделени 24 000 билета за неутрални фенове, които ще искат да гледат финала на 24 май в Лисабон, пише "Марка". "Белият балет" и "Атлетико" трябва да се задоволят с по 17 000 места на "Луш". Заявките, които вървят от сряда на "Бернабеу"у са двойно повече. Затова "Реал" праща човек в УЕФА, който ще настоява да няма "неутрални" фенове, а билетите за тях да бъдат разделени между двата мадридски клуба. Най-евтините са по 70 евро, а 390 най-скъпите. Проблемът на феновете на "Реал" и "Атлетико" ще бъдат хотелите. Португалците надуха цените и искат по 1600 евро на вечер за човек.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай