Ашли Коул напуска "Челси"

Ашли Коул напуска "Челси" | StandartNews.com

Лондон. Ашли Коул заяви, че не смята да бъде в Челси през следващия сезон и се стреми към "друг път в живота ми" след осем години на Стамфорд Бридж.

Договорът на 33-годишният ляв бек, който обяви, че напуска националния отбор на Англия по-рано този месец, изтича това лято.

"Разглеждам опциите за следващия сезон с моя агент", написа Коул в Twitter. "За съжаление, не изглежда, че Челси ще бъде една от тях."

Коул беше един от най-силните крайни защитници през последното десетилетие. През този сезон обаче той загуби титулярното си място в Челси за сметка на Сесар Аспиликуета и играеше предимно, когато се налагаше Бранислав Иванович да застане в центъра на отбраната.

Англичанинът беше привлечен на Стамфорд Бридж от Арсенал през 2006 г. Той изигра 338 мача за сините във всички турнири, като спечели почти всички възможни трофеи, включително титлата в Англия през 2010 г., Шампионската лига през 2012 г. и Лига Европа през 2013 г.

"Сега ще търся ново приключение. Надявам се да бъде като досегашните ми - изпълнено със забавление и възможност да печеля трофеи", заяви Коул.

"Благодаря на Челси за тези прекрасни осем години. Заедно преминахме през много неща - и добри, и лоши. Благодаря и на феновете, които винаги ще нося в сърцето си", добави защитнкът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай