250 стартират във "Високата обиколка на Витоша"

250 стартират във "Високата обиколка на Витоша" | StandartNews.com

София. Точно в 9,30 ч на 24 май (събота) пред хижа Алеко на Витоша ще бъде даден стартът на първото за сезона екстремно състезание по планинско бягане на Витоша - Salomon Vitosha Trail 2014.

Най-подготвените бегачи от България, Белгия, Гърция, Сърбия, Македония ще се включат в двадесет и седем километровата "Висока обиколка на Витоша".

Трасето включва хиляда и триста метра сборно изкачване, което допълнително ще затрудни до краен предел състезателите и ще им позволи да открият границите на своите възможности.

За всички останали бегачи Salomon Vitosha Trail предлага предизвикателно трасе от дванадесет километра с шестотин метра сборно изкачване, а корпоративни отбори на големи Български фирми и начинаещи бегачи ще стартират на новото четири километрово трасе.

Стартовете са в 9:30, 10:00 и 10:30 часа. Награждаването ще се състои на хижа "Алеко" от 14:00 часа. Победителите на дългото трасе се очаква да финишират около 11:30 часа, а призьорите на средното трасе около 11:00 часа.

Топ 20 от атлетите ще бъдат проследявани в реално време с модерна GPS система на плазмен екран в района на старт/финала, a официалното видео ще включва кадри от квадракоптер Фантом.

Участие са потвърдили състезатели от различни спортове като Кирил Николов Дизела – шампион по спортно ориентиране и планинско бягане, който тази година ще опита да подобри рекорда за бягане от Ком до Емине, Иван Сираков – медалист по планинско бягане и студентски шампион по ориентиране, Мария Николова – състезателката с най-престижните класирания при жените на ултрамаратони през миналия сезон, Христина Козарева – шампионка по планинско бягане, както и много други шампиони по крос кънтри, триатлон, ултрамаратонци и много любители.

На старта ще застанат зедно над 250 участника от всички възрасти и всеки от тях ще се наслади на невероятните гледки и природа, които Витоша предлага. За пръв път ще се включат и корпоративни отбори на големи Български компании, които ще бягат за различни каузи.

Призьорите ще си поделят награден фонд от 3200 лева, като един невероятен GPS Часовник за спортове на открито Suunto Ambit2 ще бъде разигран на томбола сред всички завършили състезанието и присъстващи на церемонията на награждаването.

Планинското бягане е спорт, чиято популярност буквално избухна през последните десет години по света, а от 2-3 години набира все повече почитатели и в България. С изобилието на планини в близост до големи населени места у нас, този спорт предлага уникална комбинация от близък контакт с природата и постигане на хармонично състояние на тялото и духа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай