Мъка на "Васил Левски", 1:1 срещу Малта

Мъка на "Васил Левски", 1:1 срещу Малта | StandartNews.com

София. България не успя да победи Малта на националния стадион „Васил Левски" в мач от Група H на европейските квалификации. Двата тима завършиха 1:1 пред почти празните трибуни в София. „Лъвовете" започнаха добре мача, поведоха, след това удариха на два пъти гредите и изпуснаха дузпа, но заради липса на късмет или на класа стигнаха само до точката за мъка на своите на фенове. 

В таблицата България остана на 4-о място с 4 точки. Малта пък спечели първа точка и е на 5-а позиция. В другите мачове от потока Италия и Хърватия завършиха 1:1, а малко по-рано Норвейгия победи като гост Азербайджан. Лидери в класирането са Хърватия и Италия с по 10 точки, а Норвегия е на 3-а с 9 точки. 

Това бе последен мач за българския тим за календарната година. В следващите евроквалификации на 28 март приемаме Италия. 

Още в 6-ата минута нашите поведоха в резултата. Андрей Гълъбинов засече отблизо за 1:0, след като преди това Ивелин Попов центрира добре в наказателното поле на гостите, а Михаил Александров с глава пусна към българския таран. Това бе и първи гол за Гълъбинов за България в официален мач.

„Лъвовете" имаха сериозно превъзходство във владеенето на топката, но въпреки това не успяваха да стигнат до ново по-чисто положение пред вратата на Малта. Такова дойде в 26-ата минута, когато Георги Миланов намери в наказателното поле Гълъбинов, той добре укроти топката на гърди и директно от въздуха стреля, но топката отиде в напречната греда.

Малко преди края на първата част топката удари в ръката Георги Терзиев в наказателното поле, но главния съдия Мартин Стрьомбергсон.

В 49-ата минута Малта изравни. Клейтън Файла от дузпа вкара за 1:1. Преди това Веско Минев свали в наказателното поле именно Фейла, а главният рефер показа бялата точка.

Любослав Пенев направи две смени – Маркиньос влезе на мястото на Георги Миланов, а Илиян Мицански замени Гълъбинов.

Играта на българите в нападение се раздвижи. Първо Мишо Александров в 61-ата минута изпусна от много удобна позиция. А минута по-късно Станислав Манолев центрира добре отдясно, а Ивелин Попов с глава стреля страхотно, но топката срещна левия стълб на малтийската врата.

Последната смяна в българския тим дойде в 71-ата минута, когато Александър Тонев влезе на мястото на Георги Илиев.

Ивелин Попов в 76-ата минута изпусна дузпа, след като би силно над вратата. Българинът получиха възможност да изпълнят 11-метровия наказателен удар, след като Мицански бе изритан в наказателното поле на гостите от Роуен Мускат.

До края на мача не паднаха повече попадения и Малта спечели първа точка в групата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай