Базел не даде шанс на Лудогорец в Швейцария

Базел не даде шанс на Лудогорец в Швейцария | StandartNews.com

Базел. Лудогорец загуби гостуването си на Базел с 0:4 под дъжда на „Якоб Парк" в мача от груповата фаза на Шампионската лига. Разградчани нямаха шанс срещу своя противник, когото победиха в предишния кръг в София.

В другия мач от Група B Реал Мадрид победи с 1:0 Ливърпул. Така, Лудогорец зае 4-ото място в групата с 3 точки. Лидер е „белия балет" с 12 точки, следван от Базел – 6.

Двубоят не започна добре за българския шампион. В 17-ата минута на мача Моци получи тежък удар след единоборство с Емболо. Румънецът имаше желание да продължи, но в крайна сметка в 21-ата минута бе заменен от Александър Александров.

Домакините натиснаха Лудогорец и стигнаха до няколко добри положения, а от своя страна разградчани отговориха с удари на Михаил Александров и Дани Абало.

Липсата на Моци се отрази и в 34-ата минута домакините откриха резултата. Бреел Емболо се пребори добре с Георги Терзиев и след това вкара покрай Владо Стоянов за 1:0.

Базел удвои преднината си в 42-ата минута, когато Дерлис Гонсалес бе изведен зад защитата на Лудогорец и вкара за 2:0.

На почивката в игра се появи Юнес Хамза на мястото на Роман Безяк.

Класическата си преднина домакините оформиха в 58-ата минута. Отбраната на разградчани бе матирана, след като Емболо пусна към Шкелзен Гаши, който засече за 3:0.

Домакините вкараха още. Марек Сухи бе точен за 4:0 в 65-ата минута. Мачът до края на времето се доиграваше и повече попадения не паднаха.

В следващите мачове, Лудогорец приема Ливърпул на 26-и ноември, а Реал Мадрид гостува на Базел. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай