Нова драма в Катар! Аржентина оцеля в култов мач

Втори невероятен четвъртфинал на световното първенство

Нова драма в Катар! Аржентина оцеля в култов мач | StandartNews.com

Първият полуфинал на Мондиал 2022 е факт! Аржентина и Хърватия се класираха след огромни драми и напрежението на дузпите.

В късния мач на лудата вечер Аржентина и Нидерландия завършиха в редовното време и продълженията при 2:2, като "гаучосите" триумфираха при дузпите.

Но драмата и в този четвъртфинал бе невероятна!

В 42-та минута - ГООЛ ЗА АРЖЕНТИНА! Напълно закономерно резултатът е открит в полза на "гаучосите". Лионел Меси овладя подаване в центъра на игрището, след което напредна и по изящен начин изведе Нахуел Молина, който съумя да се разпише.

"Лалетата" стартираха по-смело второто полувреме и вече притежават повече топката, опитвайки да намерят пролука в перфектно организираната защита на Аржентина. 

ДУЗПА ЗА АРЖЕНТИНА! Дензъл Думфрис пробва да отнеме топката на съперник, когато закъсня с посягането и вместо кълбото, докосна крака на Акуня. Матеу Лаос имаше отличен поглед над ситуацията и без да се колебае, отсъди дузпа. Това става в 71-та минута.

Лионел Меси е точен от бялата точка! "Гаучосите" бяха много близо да се класират на четвъртфинал.

88-ма минута. ГООЛ ЗА НИДЕРЛАНДИЯ! Току-що появилият се в игра Воут Вергхорст бе най-съобразителен в полето на противника, тъй като прецизно засече центриране на Стивън Бергюс, за да намали резултата в двубоя.

Дадено бе 10-минутно продължение, много нерви и стигане дори до бой между играчите в края на мача. Втори гол за "лалетата". В последните секунди на десетминетното продължение гениална комбинациа при изпълнен фаул донесе равенство 2:2!

В края на продълженията - драма пред нидерландската врата. 

Андриес Ноперт отрази мощен изстрел на Лаутаро Мартинес.

114′ Какъв шанс за Аржентина! Лаутаро Мартинес насочи коварно топката към Ноперт, но Ван Дайк застана на пътя му и го лиши от гол. 

В последните секунди - греда за Аржентина! Но равенството остана - отново дузпи тази вечер!

Там решаващата дузпа, която прати Аржентина на полуфинала, бе вкарана от Лаутаро  Мартинес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай