Мондиалът започна. Танцът със саби

Гледайте на живо

Мондиалът започна. Танцът със саби | StandartNews.com

Първото световно първенство по футбол в Близкия изток. Първото световно първенство през зимата. Първо издание, базирано около един град (след Уругвай 1930 в Монтевидео - бел. ред.). Първото в арабска страна. И първото световно първенство с церемония по откриването в олимпийски стил, пише АП, цитирала от БНР.

Творческият директор на церемонията Марко Балич, ветеран от множество церемонии по откриване и закриване на олимпийски игри, каза пред Асошиейтед прес, че работи от една година върху 30-минутно шоу, което ще се проведе преди откриващия мач между Катар и Еквадор на 20 ноември. 

Великият Морган Фриймън стартира церемонията по откриването на световното първенство в Катар. С него бе и Ганим, младо катарче, което е инвалид.

В своята реч той призова за мир по света, както и за зачитане на арабските обичаи. На стадиона прозвуча Waka Waka iва Шакира, но звездата я нямаше. Псоледните акорди бяха с Feel the Magic in the Air. На сцената се появи и кореецът Юн Кок, голямата звезда на церемонията.

Невиждана церемония от шейхове, футболни величия и традиционния арабски танц със саби положи началото на 22-то световно първенство по футбол-

Фенове от цял свят станаха свидетели на музикално шоу, което продължи с реч на емира на Катар Тамим бин Хамад Ал Тани.

Джунг Кук, член на групата BTS, боливудската звезда Нора Фатехи и американската певица Lil Baby изпяха официалния химн на Световното първенство по футбол The World Is Yours To Take.

Френската футболна легенда Марсел Десаи представи трофея на Мондиал 2022, за който ще се борят отборите на 32 държави.

Тече първият мач между домакина Катар и Еквадор, който БНТ предава директно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай