Катар вкара първи гол на Мондиала!

Домакините имаха претенции за дузпа

Катар вкара първи гол на Мондиала! | StandartNews.com

Катар и Сенегал играят при 1:3 в среща от група А на Мондиала. В първите си срещи двата тима загубиха с по 0:2, съответно от Еквадор и Нидерландия.

Сенегал бе по-активният отбор през първата част и можеше да поведе още в петата минута, но Исмайла Сар шутира покрай вратата.

Около 30-ата минута шампионът на Африка пропиля две много добри възможности за гол, но Юсуф Сабали и Исмайла Сар не се възползваха.

Минути по-късно играчите на Катар имаха претенции за дузпа за изблъскване на Акрам Афиф, но реферът Матео Лаос подмина ситуацията.Минути преди края на първото полувреме Булайе Диа се възползва от неумело изчистена топка и я прати в мрежата за 1:0.

Втората част започна с втори гол за Сенегал, дело на Фамара Диедиу, разписал се с глава в далечния ъгъл за 2:0.

След това домакинът на Мондиала тръгна смело напред и създаде няколко много опасни положения в рамките на десет минути. Абделкарим Хасан  на два пъти, Алмоез Али и Исмаил Мохамад имаха възможност да вкарат, но не успяха.

Усилията на домакините дадоха резултат в 78-ата минута, в която Мохамед Мунтари вкара с глава исторически първи гол за страната на Световни първенства във втория мач от първото участие на тима на планетарния форум.

Устремът на Катар обаче бе прекършен пет минути преди края след комбинация между Илиман Ндиайе и Шейк Диенг, завършила с гол за 3:1.

/Блиц/

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай