ЦСКА не успя, връща парите

ЦСКА не успя, връща парите | StandartNews.com

Главните акционери извадиха два милиона, но се отказаха

ЦСКА не успя в първия у нас опит за превръщане на футболен клуб в публично дружество.

За 60 календарни дни "червените" осъществиха 5716 сделки за общо 359 026 акции, от които се събраха 1 077 078 лева. Сега сумите ще бъдат върнати. За успешна емисия трябваше да бъдат изкупени 1,4 млн акции. Очакваше се вчера главните акционери да направят инжекция от 3 млн. Но не стана факт.

"Главните акционери се събраха и решиха, че няма смисъл, въпреки че още в петък имаше осигурени 2 млн лева. Прецениха, че по-добре да се дадат за осигуряване на европейския лиценз и други разходи по подготовката, вместо да се превъртат от единия джоб в другия", каза за "Стандарт" изп. шеф на ЦСКА Сашо Тодоров.

"Хвърлих невероятни усилия през тези 8 месеца и направо бях съкрушен. Исках емисията да бъде завършена. Но в крайна сметка акционерите са прави. Беше даден шанс феновете да бъдат в управлението. Това беше смисълът, а не да се приберат 1 млн. лева. Те са издръжката ни за 2 месеца. Не знам защо не се получи. Не вярвали на Томов? А имаше ли друг през юни 2013 г.? Ако има такъв, лично се ангажирам акциите на ЦСКА да му бъдат прехвърлени веднага. Явно за 5 г. червената общност беше разбита. Не може в последния мач да има продадени 1500 билета при този сезон".

Сашо Тодоров не изключи да бъде създаден фонд и хората да оставят там парите, които ще им бъдат върнати. "Не хвърляме кърпата, за ЦСКА идват добри времена", завърши шефът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай