Водната криза в Кубрат разрешена

Общината прие да гарантира дълга от 3 млн. лева към Енерго-Про

Водната криза в Кубрат разрешена | StandartNews.com

Водната  криза в Кубрат намери разрешение и  заплахата от спиране водата в града и в още 17 села в региона се отменя.  В сряда след обед  местният парламент гласува решение, с което  общината поема  гаранциите върху дълга от 3 млн. лева, които общинското ВиК „Меден кладенец”  има да плаща  на доставчика на ток Енерго-Про.

„Получих подкрепата на  всички 19 съветници, които присъстваха на сесията на 21 членния местен парламент.”, обясни кметът на Кубрат Алкин  Неби. Той  заяви,че кметската  управа  е изпитала облекчение, защото  опасността  чешмите  в 20 хиляди домакинства да останат  сухи  е отминала. Градоначалникът обаче призна, че  натоварването на бюджета с дългосрочен заем  от 3 млн. лв.  ще  влоши финаносовото състояние на общината за години напред.

Тепърва ще се  разследват причините за финансовия колапс на  общинското ВиК,  заяви кметът на Кубрат. Той обаче беше категоричен, че грешките на управниците не могат да се прехвърлят върху хората, които  съвестно са плащали своите сметки за вода във времето, когато са трупани задълженията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай