Световни театрали ще оценяват студентски фест

Американският и руски театровед и преводач Джон Фридман,с над 30 постановки в световни културни центрове, като Лондон, Париж, Ню Йорк, режисьорът Тиери Аркур също доказал всепризнатия си талант и Явор Гърдев, един от най-значимите режисьори у нас - са т

Световни театрали ще оценяват студентски фест | StandartNews.com

Жури на световно ниво ще оценява спектаклите на Международния студентски театрален фестивал на името на рано напуснали ни талантлив актьор Данаил Чирпански. Традиционната среща на студентските трупи ще се проведе от 5 до 9 април в Стара Загора. Американският и руски театровед и преводач Джон Фридман,с над 30 постановки  в световни културни центрове, като Лондон, Париж, Ню Йорк, режисьорът Тиери Аркур също доказал всепризнатия си талант и  Явор Гърдев, един от най-значимите режисьори у нас - са тримата големи в международното жури. 
 На театралния форум ще гостува и руската актриса и режисьор Оксана Мисина, работила с няколко поколения известни руски театрали, режисьори, участвала в над 40 филма.
 Съпътстващата програма на феста включва лекции и ателиета, водени от международно признати експерти, които идват с амбициозната цел да развият и обогатят знанията и уменията на над 100-те млади актьори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай