Раздават напитки и закуски на "Калотина"

Инициативата е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас

Раздават напитки и закуски на "Калотина" | StandartNews.com

Безплатна бутилирана вода, ободряващи напитки и леки закуски раздават на преминаващите през ГКПП "Калотина". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на вътрешните работи, предаде БГНЕС.

Инициативата е на ръководството на МВР и на посланика на Република Турция у нас. Тя бе обсъдена на работна среща, състояла се на 11 юно т.г., между министъра на вътрешните работи Бойко Рашков с Н.Пр. Айлин Секизкьок. Тогава страните разгледаха възможностите за сътрудничество с оглед намаляване на напрежението през летните месеци, когато трафикът през ГКПП "Калотина" е особено натоварен.

Месец по-късно, на 18 юли, представители на българската и турската страна направиха съвместно посещение на пункта. На място се запознаха със ситуацията и създадената организация. Там възникна идеята, предвид високите температури и интензивния трафик, екипи на Българския червен кръст и на Турския червен полумесец да предоставят възможност на преминаващите да се освежават в обособена зона за отдих.

В хуманната инициатива на КГПП „Калотина“ днес се включиха Н.Пр. Айлин Секизкьок, председателят на БЧК Христо Григоров, директорът на РДГП - Драгоман комисар Тодор Зимбилев и директорът на ГПУ - Калотина комисар Кирил Дамянов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай