Първа копка на водопровода за Враца

Той ще захранва и Мездра

Първа копка на водопровода за Враца | StandartNews.com

Докато поради ред грешки на местното ВиК Перник агонизира, нямайки вода, Враца започна изграждането на най-важния за хората в града проект – новия водопровод. Той ще захранва не само Враца и населените места около нея, но и Мездра. Подобна инвестиция в региона не е правена от 70-те години на миналия век.

Пожелавам успех на строителя и вярвам, че 33-километровото трасе ще бъде завършено качествено и в срок,  каза кметът на Враца Калин Каменов, който направи първа копка на съоръжението, което ще довежда вода от  язовир "Среченска бара" до Враца и Мездра. На церемонията присъстваха още народният представител от ГЕРБ Красен Кръстев, областният управител Малина Николова и Гергана Ангелова – представляваща фирмата-изпълнител. Дейностите са част от последната фаза на проекта за воден цикъл на града.

Строително-ремонтните дейности по проекта включват рexaбилитaция нa cтoмaнeния вoдoпpoвoд - пoдмянa нa ĸaпaци нa cъopъжeниятa и мoнтaж на нoви ĸaтoдни cтaнции, пoдмянa нa cпиpaтeлни ĸpaнoвe и въздyшници.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай