Починалата родилка е отказала хоспитализация

Тя е приета в болницата два дни по-късно във влошено състояние

Починалата родилка е отказала хоспитализация | StandartNews.com

Родилката Лора Янева, която почина от Covid-19 в бургаската областна болница, след първия преглед на 17 март сама е отказала хоспитализация, препоръчана от лекарите. Това написаха в становище от здравното заведение по повод твърдения, че на 36-годишната известна бургаска художничка е бил отказан достъп до лечение, съобщава БНР.

Вижте още: Ковид погуби още една родилка – любима художничка

Тя е приета в болницата два дни по-късно във влошено състояние.

На 17 март с линейка на „Спешна помощ“ Лора Янева е транспортирана до бургаската болница. Там е прегледана първо в триажния център, а след това и от лекар - акушер-гинеколог.

Становището и на двамата медицински специалисти е било, че тя трябва да бъде приета за лечение. Акушер-гинекологът ѝ предписва терапия, която да се прилага, след като бъде настанена в болница.

Предложението за хоспитализация е записано в листа от дежурния лекар, но пациентката собственоръчно написва, че не желае да постъпи за лечение.

Два дни по-късно, вече във влошено състояние, е приета в здравното заведение и веднага е започната терапия, пишат в становището си от областната болница.

Ден по-късно състоянието ѝ става критично. Свикана е експертна лекарска комисия, която взима решение за извършването на спешна операция, за да бъде спасен животът на бебето и родилката.

По време на престоя на Лора Янева в областната болница е приложено лечение с всички медикаменти, с които се провежда терапия срещу Covid-19, включително ремдесивир и кръвна плазма, уточняват още от болницата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай