Митрополит Киприан регистрира фондация в полза на обществото

Фондация на името на Св. Киприян Цамблак Чудотоворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия, е регистрирал Старзагорският митрополит Киприан

Митрополит Киприан регистрира  фондация в полза на обществото | StandartNews.com

Фондация на името на Св. Киприян Цамблак Чудотоворец, митрополит Киевски, Литовски, Московски и на цяла Русия, е регистрирал Старзагорският митрополит Киприан, съобщава официалният сайт на митрополията. Дейност в обществена полза ще осъществява фондацията, а членовете й съвместно с усилията на държавните и общински органи и организации, физически и юридически лица ще подпомагат развитието на културно-историческото наследство на Стара Загора, на млади таланти с изявени творчески способности,  както и на деца в неравностойно положение, е записано в устава на доброволното сдружение.
  Средствата, с които фондацията ще постига своите цели ще са доброволни вноски от членовете, дарения от физически или юридически лица, държавата, обществени организации, приходи от участия в национални и международни проекти и програми.
  Без да е посочено изричнно, очевидно една от целите на фондацията ще бъде набиране на средства за превръщането на бившия ресторант на върха на Аязмото, който миналата година общината дари на Старозагорската митрополия, в център на православието.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай