Понеделник,

Лом след пороя: Беше воден апокалипсис

От: Стандарт -
361
Лом след пороя: Беше воден апокалипсис
A
A
A

В Лом и днес ще продължи възстановяването на улиците и къщите от излелия се там в събота вечерта проливен дъжд, придружен с ураганен вятър и градушка. Десетки домове бяха наводнени, част от покривите отнесени от вятъра, а две дървета се изкорениха и стовариха върху къщи. Каква е ситуацията в момента и как ще се справи градът след бедствието, разказва Нова тв.

„Беше много страшна нощ. Всичко започна с ураганен вятър. Малко по-късно водата вече носеше отломки по улиците. Според нас една от причините са премахнатите шахти, където водата се събираше”, разказват граждани на Лом.

Според представители на Общината ситуацията вече се е нормализирала.  „Всички екипи работиха денонощно. Най-доброто в ситуацията е, че няма жертви и пострадали. Имахме десетки дървета, които бяха препречили основни улици и бяха влезли в частни дворове. Те също се премахват, а улиците се почистват”, обясни Любомир Замфиров. „Прословутата улица „Добруджа” е отнесена. Пътят Видин – Лом – Козлодуй също е претърпял големи щети”, добавя той.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията