Петък,

Конкурс на тема „Усмихни се и мечтай“ организират в Стара Загора

От: Стандарт -
Конкурс на тема „Усмихни се и мечтай“ организират в Стара Загора
A
A
A

Конкурс за стихотворение и фотография на тема „Усмихни се и мечтай“ организира Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Община Стара Загора. В него могат да участват деца от община Стара Загора разделени в три възрастови групи. Първа възрастова група - от 8 до 11 години, втора - от 12 до 15 години  и трета от 16 до 18 години. Всеки участник може да се включи с до 3 творби – стихотворения и/или авторски фотографии, създадени специално за конкурса.

Целите са да се насърчат творческите способности на децата и да се провокира детското мислене за щастливо бъдеще, да се отразят в снимки и стихове истории на доброто и красивото в живота, да се популялизират позитивни нагласи и да се отхвърли езикът на омраза и насилие в общуването.

Творбите в раздел стихотворение трябва да отговарят на темата, не трябва да са публикувани до момента и да са с обем до две печатни страници, формат А4 с шрифт и размер Times New Roman, 12. Произведенията трябва да се отличават с оригиналност и творчески подход, да са убедителни и въздействащи и да имат висока езикова и стилистична култура.

Във вторият раздел - фотография, снимката трябва да отговаря на темата, да е авторска, може да бъде черно-бяла или цветна, да не съдържа материал, който е неподходящ, неприличен или нецензурен. Не е разрешено обработване с цел изкривяване на обектите в нея.

Всяка творба да съдържа заглавие, име, презиме и фамилия на участника, възраст, клас, име на училището, имейл и телефон за връзка. Снимките и стиховете се приемат на адрес: Стара Загора 6000, ул. „Свети Княз Борис” № 73 (за конкурса „Усмихни се и мечтай“) и на e-mail: szmk_vateva@abv.bg.

Крайният срок за участие е 16 май 2022 година.

Победителите ще бъдат определени от комисия, която включва специалисти в областта на литературата и фотографията, съгласно обявените критерии. Ще бъдат връчени: първа, втора и трета награди в двата раздела и във всяка възрастова група. Най-добрите конкурсни материали ще бъдат публикувани в специално издание на МКБППМН и наградените фотографии ще бъдат подредени в изложба.

Победителите ще получат своите награди на организирано събитие, свързано с откриване на лятна превантивна програма „ВАКАНЦИЯ 2022“, за което предварително всички участници ще бъдат уведомени.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички