Ферибот може да спаси Силистра от тировете

Тировете могат да отиват направо към фериботния комплекс на пристанището и оттам с румънски платформи да преминат реката

Ферибот може да спаси Силистра от тировете | StandartNews.com

Има възможност тежкотоварните камиони,  пътуващи към КГПП в Силистра, които минават през града и задръстват улиците му, да бъдат  пренасочени. Тировете могат да отиват направо към фериботния комплекс на пристанището и оттам с румънски платформи да преминат реката. Това стана ясно по време на среща на кмета на Силистра доктор Юлиян найденов със собственици на румънски фериботи, които оперират в района на Кълъраш.

Фериботът в Силистра е изграден със средства от предприсъединителната програма ФАР на ЕС, но  от години не работи. Кметът доктор найденов заяви, че ще информира централната власт за готовността на румънските фериботи да поемат трафика на тировете през Дунава, ако  съоражението на нашия бряг осигури условия за това.

Проблемът с тежките камиони отдавна тормози жителите на Силистра. На няколко пъти  местните хора организираха пътни блокади и протести, с искане тировете да не минават през града, защото задръстват улиците му и правят  движението в градската зона особено опасно.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай