Драмата с „Топлофикация Перник“ продължава

Обезпокояващото, е, че липсва синхронизация между становищата на институциите в лицето на ИАОС, МОСВ и КЕВР

Драмата с „Топлофикация Перник“ продължава | StandartNews.com

След принудителното спиране на четвърти и пети парогенератори в ТЕЦ „Република“ от тази сутрин Перник е без топла вода, а спорът между „Топлофикация Перник“ и РИОСВ продължава, съобщи БНР.

Интригата сега е около третия парогенератор, за който от МОСВ твърдят, че дружеството може да експлоатира според условие в действащото комплексно разрешително.

Според директора на „Топлофикация“ Любомир Спасов обаче пускането на 3-ти парогенератор ще вкара предприятието в нарушение на същото това разрешително, издадено от РИОСВ, и до последващи санкции, тъй като в него изрично се казва, че пускането в експлоатация на третия котел може да стане само в случай на авария на четвърти и пети.

Освен това третият котел е в ремонт, който ще завърши през октомври. Обезпокояващото, е, че липсва синхронизация между становищата на институциите в лицето на ИАОС, МОСВ и КЕВР, се казва в огласена от „Топлофикация Перник” позиция.

От дружеството апелират да се избягват спекулациите с това, че жителите на Перник трябва да направят избор между топла вода или чист въздух, а да се разбере откъде идва проблемът със замърсяването и този проблем да бъде решен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай