Вторник,

Дезинфекцират улиците в Бургас с аерозол

От: Мартина Суботинова -
225
Дезинфекцират улиците в Бургас с аерозол
A
A
A

От тази вечер Дезинфекционна станция Бургас започва ежедневна дезинфекция в дните до Коледа на централни градски улици, пешеходни зони, автобусни спирки и квартали. Тя ще се извършва с машини от най-висок клас за дезинфекция и дезинсекция на градски райони, съобщиха от Община Бургас.

Дезинфекциращите машини могат да изпълнява различни функции, като в същото време обработват голяма площ с изразходване на по-малко количество препарат в сравнение с други. Дезинфекцията ще бъде извършена с биоцид UNI S, който е с бактерицидно, фунгицидно и пълно вирусоцидно действие.

Той е напълно безопасен за хора и домашни животни, но е препоръчително за по- доброто действие на препарата до 1 час след обработката да се избягва влизането в съответната зона.  Освен на спирките, централните улици и пешеходните зони, обработка ще бъде извършена и в гъстонаселени махали в "Горно Езерово", "Победа" и "Меден рудник".

Интензивната дезинфекция със студен аерозол на откритите зони ще продължи от 17 до 23 декември. Обработката на централните градски улици и пешеходните зони ще се извършва от 23:00 до 03:00 часа, а в махалите от 10.00 часа до 13.00 часа.

В превантивната дейност ще се включат двата нови многофункционални агрегата, с които наскоро се сдоби Дезинфекционна станция - Бургас.


Всички новини от категория Регионални.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията