Атидже Вели: Тракийският университет е в синхрон с европейските и световни тенденции

Евродепутатът поздрави студентите за празника

Атидже Вели: Тракийският университет е в синхрон с европейските и световни тенденции | StandartNews.com

Евродепутатът д-р Атидже Алиева-Вели гостува на Тракийски университет – Стара Загора по покана на ректора проф. Добри Ярков.

В края на визитата си, тя сподели къде стои Тракийският университет на картата на европейските университети: „Имах много ползотворна среща с ректора на Тракийския университет проф. Ярков и мога да кажа, че съм впечатлена от високото ниво, на което е висшето училище в момента. Определено се развива в абсолютен синхрон и дори изпреварващо с европейските и световни стратегии и тенденции. Тракийският университет е приел своята Зелена стратегия 2050 с ясни цели и визия за развитието на университета, за развитието на студентите, на преподавателите и индивидуалния подход към всеки един. Похвално е разширяването на университета с нови и модерни специалности, които са професиите на бъдещето – с дигитализацията, с развитието на всеки един сектор и амбициите на университетът, да се превърне на Балканите и Европа в център за осигуряване на кадри, които са изключително необходими, защото бизнесът страда от липса на квалифицирани кадри, които да могат да отговорят на съвременните предизвикателства. Много е важна връзката между науката и бизнеса – важно е младият човек, излизайки от образователната система, да е придобил съответните качества и умения, за да може да се реализира успешно на пазара на труда.“

По повод Студентския празник г-жа Вели отправи пожелание и важно послание към студентите на Тракийски университет – Стара Загора: „На студентите пожелавам да бъдат здрави и да следват мечтите си, да не спират да мечтаят, защото чрез обучението и образованието мечтите стават реалност!“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай