Започна фестът „Лятно кино в квартала” във Варна

Започна фестът „Лятно кино в квартала” във Варна | StandartNews.com

Фестивалът със запазена марка „Лятно кино в квартала „ започна миналата вечер .

Първият филм, който ще се прожектира е американският "Ридик". Ще могат да го видят всички, които отидат в парка на "Владиславово", точно в 21.30 часа.

Радващият се на интерес от страна на варненци фестивал продължава до 30-ти август. Тази година ще има 30 прожекции на 15 места в града.

Освен с филмите ще зарадваме публиката и с други изненади, обеща организаторът на „Лятно Кино в Квартала" Ник Тодоров. Фестивалната група ще изнесе 10 концерта с интерпретации на познати филмови мелодии. Първото им участие е в петък, 24 юли, в Ботевата градинка.

Очакват се и специални гости, част от актьорите в българските филми, да гостуват по кварталите. Първият от тях ще бъде Башар Рахал, участвал в "Корпус за бързо реагиране 2: Ядрена заплаха". На 5 август той ще е във "Виница".

Прожекциите се осъществяват на голям надуваем екран и със специална прожекционна и озвучителна техника. Капацитетът на кино системата позволява прожекциите да бъдат видяни от над 1000 души. Входът е безплатен, а филмите са съобразени и с детска аудитория.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай