Влак отнесе кола на жп прелез

Влак отнесе кола на жп прелез | StandartNews.com

Стара Загора. Влак е отнесъл колата на безразсъден шофьор, който е преминал през жп прелез при спусната бариера.

Локомотивът е отнесъл задницата на автомобила „Ауди А8" и шофьорът се отървал невредим по чудо. Инцидентът е станал на пътя между казанлъшките села Бузовград – Ръжена в петък, съобщиха от полицията.

Шофьорът, 42-годишният старозагорец Т.А., изгубил търпение пред ж.п. прелеза и решил да премине въпреки светлинната сигнализация за идващ влак и спуснатата бариера. Както обикновено се случва, влаковата композиция се появила изведнъж. Водачът все пак успял да форсира колата, но локомотивът блъснал задницата на Ауди-то.

При тестванията с дрегер за употреба на алкохол, шофьорът, машинистът и помощник–машинистът на влака се оказали „чисти".

Същият ден 20-годишен старозагорец загинал на място при катастрофа с лек автомобил „Сузуки Балеро" по пътя Нова Загора – Стара Загора. При движение с несъобразена скорост, той изпуснал контрола върху колата, тя излязла извън пътното платно, преобърнала се по таван и се блъснала в крайпътно дърво. Пътуващият на задната седалка 19-годишен младеж се е отървал невредим. Прегледан е бил в центъра за спешна помощ и освободен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай