Цв. Бориславова: Няма да правя партия

Цв. Бориславова: Няма да правя партия | StandartNews.com

Стара Загора. Не съм изкушена от политиката, категорично заявявам, че не съм мислила, не мисля и нямам намерение да правя политическа партия. Това заяви Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет и мажоритарен собственик на Българо-американската кредитна банка, която откри нов банков клон в Града на липите.

Според нея човек може да направи много, да намери полезните решения за страната си без да участва в партия. Банкерката не пропусна да отбележи, че партиите на само у нас са в тежка ситуация най-вече заради грешна стратегия. „Демокрацията не е измислила нещо по-добро от партийната система, засега, но партиите трябва да водят активен, сериозен диалог с хората, с експертите, с обществото при вземането на решенията", посочи най-големият партиен грях тя.

Бориславова коментира и новите граждански протести, в които според нея участвали много интелигентни хора, и те не били изкарани насила, от естественото си желание да не бъдат лъгани, да бъдат зачитани. Според нея едни нови предсрочни избори тази година едва ли ще повлияят зле на страната, ако хората са осъзнати. Банковата система е стабилна, ние сме страните с най-нисък външен дълг", подчерта Бориславова.

И в бъдеще БАКБ щяла да остане „зелената" банка на България като кредитира проекти в екологията, биоземеделието, възобновяемите енергийни източници. И тази година кредитния портфейл на банката щял да бъде не по-малко от миналогодишните 150 млн. лв. До края на годината във всички 7 клона на банката в страната щели да въведени почти изцяло електронни банкови услуги – през компютъра и мобилния телефон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай