Тир се обърна и „запуши" пътя за Велинград

Тир се обърна и „запуши" пътя за Велинград | StandartNews.com

Благоевград. Тир се преобърна и блокира движението за и от Велинград в района на железопътна спирка „Генерал Ковачев". Пътният инцидент е станал малко след 13,00 часа в четвъртък на мокрото шосе.

Причината за ПТП-то е несъобразената скорост, с която се е движил товарният автомобил, уточни шефът на Пътно управление – Благоевград Христо Атанасовски. За щастие водачът на тира не е пострадал сериозно, отървал се е с леки наранявания. Тираджията загубил контрол над управлението на камиона на остър ляв завой. Возилото се преобърнало напряко на пътя и част от него надвиснала над минаващата наблизо река, каза още Атанасовски.

Движението по този пътен участък е блокирано и е отклонено по обходен маршрут през разложкото село Елешница. Пътни полицаи са на мястото на инцидента и отбиват по алтернативното шосе всички моторни превозни средства.

„Чака се пристигането на специален кран, който да вдигне тежкотоварния камион и да освободи пътя за Велинград за движение", допълни началникът на Пътно управление в Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай