Свлачище блокира коли край морето

Лавината от пръст събори фара между Златни пясъци и Кранево

Свлачище блокира коли край морето | StandartNews.com

Варна. Земята тръгна към морето по крайбрежието между Златни пясъци и Кранево, алармира кметът на община Аксаково Атанас Стоилов. Свлачището, което се активизирало през нощта този уикенд, е съборило стария фар. Той в момента не е действащ, но е на брега повече от половин век.

Кубици пръст са се изсипали направо в морето и са затрупали крайбрежния път към буна №4. Три коли са блокирани на мястото на инцидента. От снощи екип на "Гражданска защита", полицаи и дежурни от "Обществен ред и контрол" на община Аксаково дават наряд.

Свлачището на същото място се събуди още през февруари и март, припомни кметът Атанас Стоилов, но сега вече се е активирало. Според  старите хора тук земята се задвижила, защото почвата е глинеста и много суха. Дъжд не е валял почти цяло лято.

Има опасност, ако не се вземат мерки, да се затвори главният път Златни пясъци-Кранево, защото той е само на 40 метра от свлачището, предупреди кметът. В 14 часа той свиква кризисния щаб в общината, за да се вземат бързи решения за предотвратяването й.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай