Свиленград лови инвеститори онлайн

Свиленград лови инвеститори онлайн | StandartNews.com

Община Свиленград ще предлага свободните си имоти на кандидат-инвеститори в интернет. Местната администрация разработва портфолио, което в последствие ще бъде качено сайта на общината. В списъкът ще бъдат посочени всички имоти, подходящи за бизнес инвестиции.

Инициативата е част от приоритетния за реализиране през следващите четири години инвестиционен за южната община проект „Индустриална зона".

Освен това стартират и процедури по промяна на предназначението на бивши училищни сгради, за които има проявен интерес, с цел дългосрочното им отдаване под наем, ползване или продажба.

Община Свиленград ще разработи

„Ефективното, планирано и в интерес на населението управление е предпоставка за успешното реализиране на политиката на общината във всички сфери", отбеляза инж. Иванка Димитрова, директор на Дирекция ОСУТ, която представи Програмата за управлението на общинската собственост на Свиленград в периода от 2015 до 2019 година по време на обществено обсъждане.

Към момента Свиленград притежава 7 563 недвижими имота. От тях най-много са земеделските земи – 6 659, а още 1 901, чието актуване предстои да приключи през 2017 г., са в остатъчния фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай