Спряха движението в Силистренско

Преспите блокираха линейка на метри от болния

Спряха движението в Силистренско | StandartNews.com

Силистра/Разград. Пълна забрана за движение по републиканските пътища въведе областният управител на Силистра Николай Димов. Единствено спасителните екипи на Гражданска защита и колите, които карат хляб по селата, ще бъдат пропускани. Никакви автобуси няма да тръгват от автогарата на крайдунавския град, гласи разпореждането.

В Разград снежният капан продължава да държи в плен хората. Две от лудогорските общини Исперих и Самуил обявиха бедствено положение. 8 товарни камиона, пълни с фуражи за разградския птицекомбинат "Пилко", са блокирани в Попово. Компанията е осигурила снегорини и екскортирани от полицията, машините ще могат да докарат до Разград храната за птиците.

Двуметрови преспи затварят шосетата в региона. Екипи на Бърза помощ, пътували до адреси в Исперих, са били блокирани на 400 метра от къщата на болния. Санитарите изнасяли на ръце пациента, съобщи шефът на спешния център в Разград д-р Николай Йоцов.

47 училища в региона излязоха в предсрочна ваканция. В четвъртък отворени училища имаше единствено в Разград. Родителите на много от децата обаче предпочетоха да не ги пускат на училище заради трудното придвижване из града. Спрени са автобусните линии до кварталите. Повечето таксита отказват да возят пътници заради непочистените пътища. Няма съобщения за трудности със снабдяването. Няма и аварирали села без ток и вода до момента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай