Спипаха в крачка петима крадци

Спипаха в крачка петима крадци | StandartNews.com

Стара Загора. Петима джамбази са спипани в крачка при опит да отмъкнат и изтъргуват кобилата на стопанин от старозагорското с. Хрищени. Сигналът за кражбата на животното е бил получен от самия собственик - 21-годишен мъж от селото, в четвъртък, съобщиха от старозагорската полиция.

Малко след това полицията попада по дирите на крадците и техните поръчители. Те са били застигнати от приятели на стопанина на кобилата и негови приятели, тръгнали да я издирват. Двете групи се спречкали в гориста местност западно от почивния комплекс „Сребърно езеро" над Хрищени. Пристигналият на място полцейски екип потушава разразилия се скандал и ръкопашен бои между джабазите и техните преследвачи.

Арестувани са тримата поръчители от Твърдица - Н.К. /28 г./ , С.С. /35 г./ и А.И. /35 г./. Те се придвижвали с микробус „Мерцедес 207 Д" и чакали кобилата да бъде докарана от двамата крадци - Х.Г. /25 г./ от с. Хрищени и А.Г. /29 г./ от с. Оряховица. Петимата мъже са задържани за 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство, допълват от полицията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай