Шефът на „Хидрострой” напусна Общинския съвет

Шефът на „Хидрострой”  напусна Общинския съвет | StandartNews.com

Варна. Шефът на „Хидрострой”Николай Пашов подаде оставка като общински съветник от ГЕРБ – Варна. Той е взел решението след разговор с областното ръководство на партията.

Като мотив градският парламентарист изтъква, че няма да допусне името му да бъде използвано като повод за атаки срещу партията, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ Варна.

Николай Пашов е шеф на "Хидрострой" - една от фирмите, които отговарят за уличните ремонти във Варна. Той е категоричен, че е нелепо развитието на компанията, която е лидер в бранша през последните 20 г., да бъде свързвано с политическата формация.

Пашов е втори мандат общински съветник. Ако оставката му бъде приета, следващият в листата на ГЕРБ е Мартин Байчев.

Причина за напускането на ОбС  са изнесените данни на ТВ 7, според които Николай Пашов и фирмата му участват в източване на средства от общинския бюджет чрез обществени поръчки и с протекцията на бившия кмет Кирил Йорданов.Според проучване на телевизията 130 млн.лева е общата стойност на източените средства,като 60 млн.лева са дадени за поддръжка на пътища, а 29 млн.лева за модернизация на градската пречиствателна станция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай