Само "подписка" за прегазил и убил жена шофьор

Само "подписка" за прегазил и убил жена шофьор | StandartNews.com

Окръжен съд - Благоевград пусна на свобода шофьора, който на 8 март блъсна на тротоар и уби на място в Банско млада жена. Сашо Янчев е с мярка за неотклонение "подписка". Това постанови в понеделник съдия Диана Узунова, въпреки че прокуратурата поиска най-тежката мярка „Задържане под стража". Мотивът на съда за освобождаването на Янчев е, че е с чисто съдебно минало, в лошо здравословно състояние /б.а.-появи се в съда с гипсирана ръка/ и няма опасност да се укрие.

Навръх празника на жената 27-годишният мъж, който е от Бургас и работел в Банско, блъсна на тротоара и уби на място 31-годишната Наталия Тинчева, която в този момент излизала от цветарски магазин и искала да се качи в колата си. Пишман водачът управлявал с превишена скорост лек автомобил „Ауди" по улица „Глазне, за да се прибере със спътника си в квартирата от работа. Загубил контрол над управлението на колата, която помела и премазала до смърт младата банскалийка.

При пътния инцидент пострада и шофьорът Сашо Янчев, който бе приет за лечение в МБАЛ Благоевград, а в последствие бе транспортиран в столичната клиника „Пирогов", тъй като имаше тежка черепно-мозъчна травма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай