С рисунки деца борят рискове

С рисунки деца борят рискове | StandartNews.com

Симитли. Община Симитли се включи в националната кампания „Детската безопасност - споделена отговорност и грижа". Тя е под мотото "Да предпазим живот! Да променим мисленето!". До първи септември децата на града и другите селища могат да дадат свобода на таланта и фантазията си и да рисуват на теми "Победи опасността" и "В подкрепа на детската безопасност". Конкурсът се организира от Държавната агенция за закрила на детето в партньорство с държавни институции, органите по закрила на детето и граждански организации, и с активното съдействие на общините.

Всяко дете на възраст от 5 до 18 години може да участва. Основните послания на кампанията са свързани с голямата отговорност, която ние, възрастните, имаме за осигуряване на основното право – право на живот и развитие на децата. Може да се постигне с провокиране на активност у институциите, общински администрации, учебни заведения, родителите и медиите, както и на самите деца да участват в инициативи, които да променят средата и културата им на поведение.

Целта е да провокира интереса, да предотврати и намали случаите на инциденти и битов травматизъм при децата, като самите те идентифицират и осъзнаят възможните опасности и начините да ги избегнат. Да се даде възможност за изява на творческата индивидуалност на подрастващите и да развие креативното им мислене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай