Решетки за пияни шофьори и крадец на билети

Решетки за пияни шофьори и крадец на билети | StandartNews.com

Шестима пияни водачи на МПС бяха арестувани до 24 часа заради шофиране в нетрезво състояние. Бързи производства са образувани срещу нарушителите.

45-г. А.З. от хаджидимовското с. Абланица карал кола след употреба на алкохол – с 1,99 промила. 33-г. С.Д. от с. Микрево, община Струмяни, седнал зад волана с 1,62 промила алкохол. 55-г. И.Г. от петричкото с. Старчево бил още по-пиян – управлявал колата си с 1,87 промила алкохол в издишания въздух. 21-г. И.Ю. от сатовчанското с. Ваклиново води в тревожната класация с 2,13 промила алкохол. След него е 45-г. Н.Б. от Белица с 2,08 промила алкохол. Най-малко пил 37-г. столичанин Д.А., дрегерът отчел наличие на 1,61 промила алкохол в издишания въздух.

Полицаите спипали в събота вечерта крадец на лотарийни билети от бензиностанция в Банско. Служител в обекта подал сигнал в полицията в курорта, че е извършена кражба на 29 билета от Националната лотария. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни мероприятия на полицейски служители е установен крадецът – 20-г. банскалия Е.А. Младежът предал доброволно откраднатите билети с протокол. Задържан е в ареста до 24 часа.

Шофьори блъскат пешеходци и бягат

Двама шофьори-бегълци залови полицията в Благоевград, които блъснали пешеходци. По обяд миналия петък на булевард „Св. св. Кирил и Методий" в града, срещу сградата на АУБ, лек автомобил „Тойота" ударил пресичаща по пешеходна пътека жена. Водачът на колата не изпълнил задълженията си като участник в ПТП и напуснал местопроизшествието. По-късно е задържан. Пострадалата е с натъртвания на лявото бедро. След преглед в Спешно – приемно отделение е освободена за домашно лечение.

Лек автомобил „Ягуар", шофиран от 35-г. В.В. от Симитли, се движел в неделя вечерта с несъобразена скорост по улица „Владо Черноземски", където е сградата на ОД на МВР в Благоевград. При завиването към улица „Васил Левски" блъснал внезапно излезлия на пътното платно и неправилно пресичащ 67-г. благоевградчанин Г.Л. Водачът офейкал, но минути по-късно е заловен. Пострадалият е прегледан в ЦСМП - Благоевград и е освободен без наранявания и без опасност за живота. На шофьора и на пешеходеца са съставени актове по Закона за движение по пътищата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай