Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Общи са темите днес на добричките вестници. Те излизат с водещи заглавия за бунта на научните работници от Добруджански земеделски институт. "Нова добруджанска трибуна" информира, че научните работници ще протестират в сряда, а "Добруджанска трибуна" акцентира върху факта, че институтът печели милиони, но хората му стоят без заплати. Друга обща тема от първите страници на вестника е проведената вчера среща на кмета на Добрич Детелина Николова с незрящия Владин Йовчев, който бе обявил, че започва гладна стачка.

От информациите на вестниците става ясно, че следствие на разговора Йовчев се отказва от гладната стачка. От първата страница на "Нова добруджанска трибуна" четем, че 9-месечно бебе е пострадало леко при катастрофа, като детето е настанено във варненска болница. "Добруджанска трибуна" информира, че избирателните списъци за предстоящия референдум за ядрена енергетика, който ще се проведе на 27 януари догодина, вече са изнесени и всеки може да провери дали фигурира в тях и да подаде заявление за корекция при нужда.

БЛАГОЕВГРАД

Кухи сделки на предишни управници вкараха в прокуратурата сегашния градоначалник на Сапарева баня Сашо Иванов. Това е водеща новина на вестник „Вяра”. Според публикации на местни общински съветници, които преследват съмнителни интереси, Районна прокуратура – Дупница е започнала предварителна проверка и разследване срещу кмета на Сапарева баня инж. Сашо Иванов и други длъжностни лица за подписания неизгоден договор между община Сапарева баня и „Рила спорт” за експлоатация на лифта от хижа „Пионерска” до Седемте рилски езера. Проверката е инициирана от прокуратурата по твърдения на политици от опозицията, които само преди дни поискаха оставката на кмета заради липсата на приходи за община Сапарева баня от лифта.

Маскиран с качулка и въоръжен с пистолет обра бинзиностанцията на село Първомай. Въоръженият обир е станал в 5,43 минути завчера. Сигналът за грабежа е подаден на телефон 112 от паник бутон от служител на бензиностанцията, информираха от РУП-Петрич. Бензиностанцията се намира в покрайнините на селото. Пристигналите на място полицейски служители са установили, че престъпникът е проникнал в обекта, маскиран с качулка. Главата му била покрита с черна маскировъчна шапка с прорези на очите и устата.

Над 2 млн. лв. ще отпусне правителството за ремонт на дясната тръба на тунела на главен път Е-79 край Дупница, съобщи на пресконференция депутатът от ГЕРБ Емил Гущеров. Същевременно за ремонт на пътния възел при квартал „Ценеви”, известен повече като Аракчийски мост (част от водещия за Македония коридор №8), държавата ще осигури близо 1 млн. лв. Въпрос на време е да бъдат утвърдени ремонтите в двата важни инфраструктурни обекта. Питането относно финансирането е входирано от един месец и по неофициална информация държавата ще осигури финансирането и на двата ремонта. Дупница е една от трите общини в цяла България, които за тази година получават допълнителна субсидия от 1,5 млн. лв.

Новият обхват на режима за платено кратковременно паркиране (синята зона) влезе в сила от вчера в Благоевград. За улеснение на гражданите навсякъде е поставена необходимата вертикална сигнализация – пътни знаци и табели, каза шефът на общинското дружество „Паркинги и гаражи” Васил Атанасов. Той допълни, че са назначени още 12 души, които ще поемат новите райони. Така служителите на дружеството стават около 70.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай