Преглед на регионалния печат

Преглед на регионалния печат | StandartNews.com

ДОБРИЧ

Водещата тема на "Нова добруджанска трибуна" е на политическа тема. Репортажно вестникът отразява подписка, инициирана от НДВС, с която се искат детски добавки за всички деца без ограничение в доходите на родителите. От челно място още изданието анонсира едно от светските събития - предстоящия благотворителен бал на дамски клуб "Майчина грижа", на който се събират средства за подпомагане на деца от града.Място на първата страница намира още една политическа тема - посещението на Меглена Кунева, която откри земеделски семинар, но преди  това отправи остри критики към управляващите.

Водеща тема на другия всекидневник "Добруджанска трибуна" е изказване на независимя в момента депутат от Добрич Валентин Николов, който заявява: "Президентът Росен Плевнелиев погази Конституцията и парламентарната демокрация с напускането си по време на церемонията по полагане на клетвата на избраната за конституционен съдия Венета Марковска". От челно място още вестникът съобщава новината на вчерашния ден - подписването на договора за изграждане на Южен поток и постигнато споразумение за 20 на сто по-ниска цена на газа. В рубриката си "Акценти" медията съобщава, че се търсят възможности за общ туристически продукт с Румъния и Молдова.

ВАРНА

Педофил нападна дете в центъра, е водещото заглавие за вестник "Народно дело". В следобедните часове във вторник рецидивист, малтретирал собственото си дете, посегнал на 11-годишно момченце, което се прибирало към дома си. 42-годишният мъж от русенския град Глождево срещнал детето пред Централна поща. Спрял го и го заговорил. След това се навел към момченцето, прегърнал го и започнал да го целува и да го опипва на интимни места. Никой на улицата не обърнал внимание на случващото се. За щастие, докато детето било в прегръдките на мъжа, за когото има данни, че води скитнически начин на живот, майката на момченцето му звъннала. Детето разказало какво се е случило и така се е спасило. Полицията е прибрала мъжа в ареста.
 
Обещаха над 1 млн. лв. инвестиции в сметта , е водещо заглавие на "Черно море". Шефът на фирма “Титан АС” обеща над 1 млн. лв. за сметопочистването на Варна. На съвместна пресконференция с кмета Димитър Борисов обяви, че вече са вложени в техника към 600 000 лв. Осигурени са 2 нови камиона, а в близките дни ще заработят още 5, както и 2 мотометачки. Предстои и подмяната на около 400 контейнера за смет. “Титан АС” лансира своя програма  за бездомните кучета във Варна.

Вестник "Твоят ден" пише: "Директор на закрито училище арестуван с 2 тона скрап". Бързо полицейско производство е образувано срещу бившия директор на закритото през май тази година основно училище в каварненското село Българево. 61-годишният мъж бил спрян случайно от “Гранична полиция” и в управлявания от него товарен автомобил били открити 2 тона метални отпадъци, взети от затвореното школо. Директорът ги карал към пункт за вторични суровини, въпреки че те са собственост на община Каварна, тъй като училището е общинско. 2 тона желязо струват 900 лева.

БЛАГОЕВГРАД

Четирима общински съветници от ОДС, „Коалиция за промяна” и ГЕРБ в Дупница са в конфликт на интереси, заяви Първан Дангов. „Като общински съветници ли извършиха ремонта на ІV детска градина „Детелина” Костадин Костадинов, Стоян Шушков, Методи Стойнев и Георги Рангелов? Общественоизвестният Йордан Йорданов спечели не само проекти за ремонт на центъра, екопътеката към Бистрица, асфалтирането, а и ред други", пише вестник ”Вяра”.

"Много здраве има премиерът Бойко Борисов от мен, не можах да стигна до него по време на визитата му в Дупница. Искам да му кажа, че Дупница няма да е най-красивият квартал на София, а вилна зона. Тук хората ще си почиват, в столицата ще работят. Ние, бизнесмените от Дупница, имаме стратегия, изработена още преди една година, но няма кой да ни чуе", позвъни в редакцията уважаваният бизнесмен от Дупница Стефан Николов и разкри вижданията си за мястото на Дупница с изграждането на новата магистрала.

Забраната за тютюнопушене в заведенията изправя собствениците им пред фалит, оплакват се пернишки ресторантьори. Потърпевши от забраната са и собственици на кафенета, затова и перничани се присъединят към протеста срещу забраната за пушене. "От Перник за площад „Независимост“ в София ще тръгнат на 22 ноември няколко автобуса", съобщи инициаторът на проявата в Перник Румен Станимиров.

Благоевградската фирма „Алекс строй” ООД ще строи новата детска градина в ж.к. „Еленово”. Това стана ясно, след като приключи работата на комисията, назначена със заповед на кмета на община Благоевград. 12 фирми подадоха оферти – обединение „Бодростер” ДЗЗД, ПСГ АД, ИСА 2000 ЕООД, “Билдинг – Компани” ЕООД, “Танел” ООД, консорциум “Прима Билд – ПСП Задгранично”, “Димел” ЕООД, “Вектор Конструкт” ЕООД, “Стил комплекс” ООД, “Алекс строй” ООД, “Монолитстрой – Ч.Б.” ООД и “Стройкомерс” ЕООД.

Бившата пом.-директорка на Професионалната гимназия „Ичко Бойчев” в Благоевград Антоанета Раклеова е новият старши експерт по организация на средното образование в РИО – Благоевград. Тя заема мястото на Любомир Станишев, който в началото на януари пък стана директор на дирекция “Образование и хуманитарни дейности” в администрацията на община Благоевград. 

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

Великотърновска област е на петнайсто място по заплати – наполовина от софийските, пише вестник "Борба". Изданието се позовава на последните данни на Териториалното статистическо бюро в старопрестолния град. Средната месечна заплата за третото тримесечие е 593 лева, или със 168 лева под средната за страната. Най-високо е заплащането в столицата, където средното възнаграждение е 1019 лева, или два пъти повече от местното, пише  изданието.

ЕС дава 40 млн. лв. за колектор и пречиствателна станция, съобщава вестник "Янтра днес". 40 млн. лв. ще е европейското финансиране на Воден цикъл – 2 във Велико Търново. По него ще бъдат разширени, реконструирани и рехабилитирани 6006 м канализационни колектори. Това стана ясно вчера на общественото обсъждане в залата на общината, пише изданието днес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай