Преглед на печата в Добрич

Преглед на печата в Добрич | StandartNews.com

Добрич. Водещата тема на в. "Нова добруджанска трибуна" е свързана с посещението на турския посланик в Добрич и срещата му с кмета на града Детелина Николова. Визитата намира място на страниците и на другия всекидневник "Добруджанска трибуна".

Медиите съобщават, че в рамките на посещението си дипломатът освен с кмета на Добрич се е срещнал и с областния управител Недко Марчев и е посетил мемориален комплекс Военно гробище. Друга обща тема днес от първите страници на вестниците е провеждащата се в Албена годишна среща на финансистите на общините, организирана от НСОРБ. Акцентът, който вестниците извеждат от нея е искането на общините да им се предоставят от 2 до 3 на сто от данъка върху доходите на физическите лица.

Пред медиите изпълнителният директор на сдружението Гинка Чавдарова е съобщила по кои детайли има постигнато споразумение между общините и какво предстои да се дискутира и реши по време на последното заседание на Съвета за децентрализация, който трябва да се събере в края на юни. От първата страница на "Нова добруджанска трибуна" днес четем още, че "Албена" АД ще предложи да раздаде по 0.50 лв. дивидеднт на акция за 2013 г. на предстоящото Общо събрание на акционерното дружество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай