Порой наводни хотели и почивни станции в Кранево

Порой наводни хотели и почивни станции в Кранево | StandartNews.com

Добрич. Порой излял се в продължение на 5 часа над туристическото село Кранево е наводнил обекти на първа линия, казаха за "Стандарт" хотелиери и ресторантьори. Новината потвърди и кметът на селото Румен Николов, който каза, че дъждът паднал над селото в петъчния ден е създал доста проблеми, както на собствениците на туристически обекти, така и на кметството.

"Почивни бази и лагери, които са на първа линия - Международния лагер, "Соната", почивната станция на ЕЦ "Козлодуй" и други са наводнени, тъй като всичката вода се стече в най-ниската част - на брега. Цялата главна улица също бе затлачена с кал, свлякла се от строителен обект на единия скат. Дори и днес в празничния ден /б.а. - 24 май/ имаме готовност да продължим с почистването на централната улица, тъй като в края на другата седмица пристигат и първите туристи - детски групи за участие във фестивал", каза Николов.

Собственици на туристически обекти споделиха, че в един момент водата по плажа и морето буквално се слели. По улиците в селото стигаше до 60 см височина, каза В. Георгиев - работещ като готвач в едно от заведенията в Кранево и добави, че той и колегите му са правили диги от пясък, за да не нахлуе в кухнята.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай