Полицаи ще пазят здравните инспектори в битката срещу тютюнопушенето

Полицаи ще пазят здравните инспектори в битката срещу тютюнопушенето  | StandartNews.com

Стара Загора. Униформени полицаи да участват заедно със санитарните инспектори от регионалната здравна инспекция при проверките и през деня в Старозагорско дали се спазва забраната за тютюнопушене на обществени места. Това е поискала от областния управител и областната дирекция на МВР новата шефка на инспекцията д-р Златина Нанева. Досега униформени са придружвали проверяващите задължително само при инспекциите на нощни заведения. Многобройните случаи на скандали и заплахи към инспекторите при проверки посред бял ден, грубото неподчинение на разпорежданията им са накарали д-р Златина Нанева да поиска полицаи и денем.

Според нея това е в името на сигурността на проверяващите и по-големия ефект от проверките. Не е тайна, че не само в Старозагорско в много увеселителни и обществени заведения забраната за тютюнопушене на практика не се спазва. По общо мнение само по-стриктния контрол и санкциите могат да променят отношението към наредбата, която периодично се атакува дори и от част от депутатите ни.

Шефът на охранителна полиция в областната дирекция на МВР комисар Илиан Илиев, който е участвал в тристранната среща при старозагорския губернатор Георги Ранов, е поел ангажимент в бъдещите проверки на здравните инспектори да участват и полицаи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай