Откриха група бежанци край Каварна

Откриха група бежанци край Каварна | StandartNews.com

Каварна. Откриха група от бежанци до село Свети Никола, местност Еникьов. Първоначално са били 16 мъже, една жена и две деца, които са забелязани около 12 часа днес, съобщи кметът на каварненското село Иван Стоянов пред "Фокус".

„След като са установени от служители на РПУ-Каварна, в момента бежанците се превозват с автобус към Гранична полиция-Каварна", обясни той. И уточни, че всички са млади хора, които ще бъдат разпитани.

Още двама бежанци са открити до село Свети Никола и се издирват поне още десет души, съобщи кметът на Община Каварна Цонко Цонев по повод откритите бежанци. Той изтъкна, че в полицията са отведени 22-ма.

„По данни на жителите на селото сутринта към 10.00 часа още 10-има са били излезли от гората, затова продължава работата по издирването на още десетима бежанци", обясни Цонев. Все още не е уточнена общата бройка на нелегалните граждани. Кметът на Каварна каза, че урежда бежанците да бъдат прегледани в градската болница.

Задържаните ще бъдат настанени в общинската сграда, която се намира в близост до полицейското управление в Каварна. „Говорих с председателя на БЧК в Добрич - да осигурят легла, минерална вода и храна", подчерта Цонев.

Не е ясно как бежанците са стигнали в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай